-4- Mekk- mesterek utáni klíma leszerelés, új klíma (Fujitsu ASYG LLCA) felszerelése

Módosítva: 2012-08-11 09:41:01

A következő képek egy pár éves klímaberendezés lecserélését mutatja be....A telepítést látva már az csoda, hogy ennyi évig működött a készülék, bár a tulajdonos elmondása szerint évi 2 alkalommal töltögették hűtőközeggel a "mekk" mesterek...

kep leirasa A szerelés esztétikailag sem a legszebb, de a képen jól látható, hogy a rézcsöveken nem megfelelő a párazáró szigetelés...pontosabban egy világoskék "gumislag" volt rajta!

Sok hűtőközeget nem kellett lefejteni, mert nem volt mit...

A hollanderek megbontása után azt láttuk, ami várható egy rossz szerelés miatti folyamatos hűtőközeg szivárgás esetén. A "mekk"-mesternek nem sikerült egyik perem sem...Továbbá a kisebb hollanderen látható egy repedés, mely ugyancsak a barbár munka, túlhúzott hollander eredménye!

A beltéri egység szerelése szakmailag sem elfogadható. Kezdve ott, hogy a készülékből a csövek ki vannak forgatva, s a készülék jobb alsó sarka alatti falátfúrásnál van elvezetve. Csak egy dologra tudok gondolni, hogy így akartak spórolni a felhasznált rézcső mennyiséggel. Ebben a felszerelt állapotban a beltéri egység nem mozdítható meg, így egy karbantartás, javítás esetén esélytelen a készülék leemelése a falról. A másik probléma, hogy így a hollanderes kötés sem készíthető el normálisan, ráadásul a készülék indokolatlanul magasra van telepítve. A további képeken látható, hogy lett volna megoldás alacsonyabb telepítési magasságra is.

A beltéri egység lebontás után. A látvány önnmagáért beszél. Nem csoda, hogy a fal vizesedett az átfúrás helyén, mert a gyári szigetelés itt-ott ki volt szakadva.

Most hogy a Frigo Trade Team Klíma Kft dolgozói eltakarították a szörnyűségeket a falról, kezdődhet az új készülék felszerelése.

Első lépésben pontosan és precízen kimérésre került a Fujitsu ASYG LLCA klíma beltéri egységének és a fal átfúrásásának a helye. A falban levő (rejtett) elektromos vezetékek miatt némi vakolat bontást is el kellett végezni, hisz nincs "fél", vagy "majdnem sikerült" munka....számunkra csak "tökéletes" munka van!

Elkezdődött a nyomvonal kiépítés. Jól látszik, hogy a régi nyomvonal alá lehetett még menni minden gond nélkül. Igaz a külső faláttörés kicsit körülményesebb volt, de nem lehetetlen!

Az alaplap rögzítését követően megkezdődött a rézcsövek, kábelek elhelyezése a nyomvonal mentén.

A beltéri alatt a szigetelést tökéletesen, légmentesen, hézagmentesen kell elkészíteni, így biztos, hogy a lehült csöveken nem fog a pára lecsapódni, mert a levegő nem érintkezik a hideg felületekkel.

A kondenzvíz elvezető cső megválasztása is nagyon fontos, hisz annak belső felülete nem lehet bordázott, mert megáll benne a víz és büdösödik, penészedik.... Az általunk használt cső belső felülete sima, anyaga pedig lépés és UV álló. Így garantáljuk, hogy a Frigo Trade Team Klíma Kft által telepített berendezések esetén az 5 éves telepítési garanciaidő és az ezt követő időszakban is biztonságosan üzemeltetheti a berendezését.

A beltéri egység a helyén...

Kültéri egységnél igyekeztek a szerelők a régi faláttörés nyomait eltüntetni úgy, hogy a készülék esztétikailag megfelelő helyen legyen, s közben az ablakok zsalugáterét is használni lehessen. A kondenzvíz elvezetés új csövet kapott és arányosan, kisebb távolságokban lett rögzítve.

 A video HD, vagy esetleg video 3D felbontásban történő megtekintéséhez látogass el a youtube referencia oldalra.   Youtube referencia video

 >>> eredeti video megtekintése itt <<<

... vissza a referencia ajánlóba >>>